Direct contact? Bel: +31(0)35 - 760 5 760

Home > Vraag & Antwoord

Veelgestelde vragen en de antwoorden daarop

Is LaserTrack Flare wettelijk toegestaan?

LaserTrack Flare voldoet aan de Europese richtlijnen voor infrarood lasertechnologie. Het systeem is daarom als afstandsbediening en als laserdetector wereldwijd toegestaan. Het opzettelijk beïnvloeden of verstoren van lasersnelheidsmetingen is niet overal toegestaan. Vergewis u, voorafgaand aan het selecteren van de gewenste functionaliteit op onze webapplicatie, of verstoren van politie-lasermetingen in het land/de landen van uw keuze is toegestaan.

Welke voordelen biedt LaserTrack Flare als afstandsbediening ten opzichte van conventionele afstandsbedieningen?

LaserTrack Flare is een actieve afstandsbediening. Dat betekent dat u geen knop meer hoeft in te drukken zodra u uw tuinhek of garagedeur nadert. De hek- of deurtransponder signaleert automatisch de aanwezigheid van het voertuig en opent na het ontvangen van de unieke code automatisch uw hek of deur.

Is het gebruik van LaserTrack Flare als afstandsbediening veilig?

Het systeem beschikt over meer dan 4 miljard unieke codes en omdat LaserTrack Flare ook nog eens met een zeer smalbundelig lichtsignaal werkt in plaats van met radiosignalen, is het op afstand kopiëren van het signaal door derden, om zich zo toegang tot uw eigendommen te verschaffen, zo goed als uitgesloten.

Ik heb meerdere auto's waarmee ik met LaserTrack Flare mijn hek en/of garagedeur wil bedienen. Kan dat?

Er kunnen tot maximaal 50 voertuigen per hek- of deurtransponder worden geprogrammeerd.

Waarom hebben jullie niet gekozen voor optical fibers zoals andere bekende lasersystemen?

Aanvankelijk zijn wij gestart met de ontwikkeling van LaserTrack Flare op basis van optical fibers voor zowel de zender als de ontvanger van het systeem. Na een zeer uitgebreid ontwikkel- en testtraject in samenwerking met vooraanstaande optische specialisten hebben we echter moeten besluiten het project te staken. De reden: de hoogstaande kwaliteit en met name de betrouwbaarheid die wij voor onze klanten nastreven is met een op fibers gebaseerd lasersysteem in de auto simpelweg niet haalbaar.

Optical fibers zijn voor een dergelijke toepassing zonder meer high tech te noemen maar naar onze mening alleen geschikt in de statische omgeving van het laboratorium en niet op de weg. Stel u de kern van zo'n fiber voor als een of meerdere hele dunne licht-doorlatend draadjes van glas met daaromheen een versteviging en een beschermende mantel. De uiteindelijke diameter van de fiber of meerdere gebundelde fibers is kleiner dan een millimeter. Door deze minieme opening moet al het beschikbare laserlicht naar buiten worden gestuurd. Geen probleem zolang de superdunne fiber niet geheel of gedeeltelijk vervuild (geblokkeerd) raakt door zand, modder of pekel. Raakt de fiber vervuild, en dat is met het blote oog niet te zien, dan wordt er geen of te weinig laserlicht uitgezonden. Met alle gevolgen van dien!

Een ander nadeel van fibers is dat door hun geringe formaat vaak lastig te controleren is of ze onder de juiste hoek staan afgesteld. Eveneens bestaat er bij te scherp buigen van de fiber tijdens de inbouw een groot risico dat de fiber breekt. In beide gevallen is het resultaat een niet werkend systeem.

Om deze redenen hebben wij gekozen voor de betrouwbare “all-in-one” oplossing waarbij de zender en de ontvanger in één behuizing zijn ondergebracht. Deze is met zijn frontale oppervlakte van slechts 17 bij 20 millimeter de allerkleinste ter wereld!

Kan ik de achtertransponder die is gemonteerd in het kentekenplaatframe ook gebruiken voor montage aan de voorzijde van mijn auto?

Ja dat kan zolang er aan de voorzijde van uw auto ruimte is om een kentekenplaatframe te monteren.

Beschermt LaserTrack Flare mij tegen alle laserguns die in Europa worden gebruikt?

Ja, LaserTrack Flare is succesvol getest tegenover alle laserguns die op dit moment in Europa in gebruik zijn. En mochten er nieuwe laserguns in gebruik worden genomen die nog niet door LaserTrack Flare worden herkend, dan zorgen wij dat er zo snel mogelijk een update beschikbaar komt die via onze website kan worden gedownload. Op die manier weet je je altijd verzekerd van een up-to-date systeem.

Waarschuwt LaserTrack Flare ook bij flitspalen en radarcontroles?

Nee, de LaserTrack Flare detecteert uitsluitend zijn eigen afstandsbedieningstransponders en laserguns die voor snelheidsmetingen worden gebruikt.

Er is toch gratis software die lasercontroles meldt?

Er is inderdaad gratis software beschikbaar die gebruikers van de betreffende ‘community’ de aanwezigheid en locatie van mobiele (radar)controles, trajectcontroles, flitspalen en ook snelheidscontroles met een lasergun doorgeeft. Een lasercontrole duurt echter meestal hooguit een uur en duikt dan plotseling weer ergens anders op. Dit is logisch: een snelheidsmeting met een lasergun is snel te organiseren en de politie wil automobilisten uiteraard telkens blijven verrassen. Meldingen van laserguncontroles via al dan niet gratis software lopen dan ook altijd achter de feiten aan en zijn hierdoor onbetrouwbaar voor de sportieve automobilist. Het ultieme wapen: LaserTrack Flare.